"Juhan Partsu idee on järjekordne episood IRLi absurdikomöödiast, millega soovitakse samal ajal tõsta riigi kulutusi, vähendada makse ning parandada eelarve tasakaalu. Halva kvaliteediga Monty Pythoni remake," kirjutas Vassiljev Facebookis.

"Mõte võtta Tallinn-Tartu ja Tallinn-Pärnu maantee ehituseks laenu, kõlab üheksa aastat valitsuses olnud endise pea- ja majandusministri suust pehmelt öeldes koomiliselt," ütles Vassiljev.

Vassiljev peab üheksat aastat piisavaks ajaks, et luua eeldused eelarve üldpõhimõtetega kurssi viimiseks. Ka näiteks sellega, et maantee-ehitus, sõltumata rahastamisvormist, ei ole eelarve mõttes finantstehing, mis tasakaaluarvestusest välja jäetakse.

Vassiljev selgitab, et seetõttu ei ole mingit vahet, kas selleks võlakirju emiteerida, laenata raha pangast või kasutada riigi reserve, igal-juhul tuleb seetõttu samas mahus mõnest teisest eelarvekulust loobuda.

"Teisisõnu tähendab IRLi plaan võtta tee-ehituseks viie aasta jooksul 600 miljonit ulatuses laenu, et igal aastal tuleb keskmiselt 120 miljoni võrra vähendada kaitsekulutusi, peretoetuseid, hariduskulusid või midagi muud," kirjutas Vassiljev.