"Minuga on rääkinud sel teemal üks ajakirjanik. Ma lugesin seda nädalavahetusel Delfist," ütles Vassiljev.

Küsimusele, kas Vassiljev naaseks suurde poliitikasse ja asuks ametist lahkuva Jevgeni Ossinovski asemel tervise- ja tööministri kohale, kui selline pakkumine tehakse, vastas ta, et pole sellele teemale mõelnud. "Pole olnud põhjust mõelda. Üritan üldiselt mõelda nende asjade peale, mille peale on põhjust mõelda," ütles Vassiljev, kuid lisas, et kui keegi talle pakkumise teeks, tekiks põhjus antud teemale mõelda.

2001. aastast sotside ridadesse kuuluv Vassiljev töötas aastatel 2005-2009 Rakvere abilinnapea ning 2009–2010 Rakvere linnapeana.

2011. aastal valiti Vassiljev riigikokku, 2015. aastal sai temast tervise- ja tööminister. Pärast teda asus sama ametit täitma sotside esimeheks valitud Jevgeni Ossinovski.

Möödunud aasta kevadeni juhtis Vassiljev eratervishoiu ettevõtet Viru Haigla.

2017. aasta oktoobris asus Vassiljev tööle kommunikatsioonibüroosse Miltton Nordics, kus keskendub valitsussuhete arendamisele.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski teatas laupäeval toimunud erakonna volikogul peetud kõnes, et astub tervise- ja tööministri ametikohalt tagasi. Ta põhjendas oma otsust tervise- ja tööministri kohalt taanduda ning asuda juhtima riigikogu fraktsiooni sellega, et erakonna juhi ja ministri rolli on valimiseelsel aastal raske võrdselt hästi täita. Järgmine tervise- ja tööminister selgub paari nädala jooksul.