Kuku raadio saates nimega "Saade" üritasid ühist keelt leida Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liige Heiki Valner ja tsirkusetuuri korraldaja Lauri Viikna.

Loomakaitse selts on saatnud 13 omavalitsusele kirja, milles palutakse tsirkusetuuri oma territooriumile mitte lubada. Valner ütles, et tsirkus on loomakaitse seaduse rikkumine, sest keegi ei tea, kuidas loomi dresseeritakse ning tihti võivad meetodid olla vägivaldsed.

Viikna lükkas need väited ümber ja märkis, et loomad teevad trikke rõõmuga ning õpetamise meetodid on aja jooksul muutunud.

Viikna üritas Valnerilt küsida, mis saab loomadest saab, kui tsirkus kinni pannakse. Valneri sõnul on Euroopas olemas organisatsioonid, kes selliste loomade hooldamisega tegelevad, Eestis paraku mitte. Kuna aga tsirkusetuuri loomad kuuluvad välismaistele omanikele, siis saavad nad oma loomad ju lihtsalt endaga kaasa viia. Valner toonitas, et paljudes riikides on rändtsirkused keelatud.

Viikna leidis, et tegemist on tema isiku vastu suunatud rünnakutega ja pakkus loomakaitse seltsile võimalust võtta enda hoolde viis hunti, keda vastavalt reeglitele hooldada.

Viikna kinnitas, et seni pole ükski omavalitsus teatanud tsirkuse tuuri mittelubamisest oma territooriumile.