Karusselli purunemise ajal läheduses viibinud Janno Järvemets rääkis Pärnu Postimehele, et üks inimesi täis sõidukorvidest langes rikke tõttu meetri võrra madalamale, katkise korvi kohale jäi aga rippuma umbes meetripikkune metalltoru. “See võis kaaluda umbes 50 kilo,” arvas Järvemets. “Kui see oleks inimestele pähe kukkunud, oleks keegi võinud surma saada.”

Pealtnägija jutu järgi peatasid lõbustuspargi töötajad karusselli purunemise järel kohe atraktsiooni, kuid see pöörles inertsist veel kümmekond tiiru.

Tivoli tuuri produtsendi Lauri Viikna väitel ei sattunud karusselli purunedes kellegi elu ohtu, sest atraktsioonid on ehitatud nii, et rikke korral ei juhtu õnnetusi. “Kui inimesed täidavad turvanõudeid, ei saa nendega midagi juhtuda,” kinnitas Viikna Pärnu Postimehele. “Cancani purunenud pneumaatiline mehhanism on nii ehitatud, et ta inimesteni ei ulatu.”

Rändlõbustuspargi produtsendi hinnangul on tivoli kõige ohtlikum atraktsioon hoopis batuut Titanic, kus lapsed saavad koos hüpata ja liugu lasta. “Seal juhtub kõige sagedamini, et keegi muhu või nina veriseks saab,” teadis Viikna.

Lõbustuspargi omanik ütles, et hiljuti juhtus karusselliga Cancan teinegi õnnetus, kui põles läbi mootor. Viikna sõnade kohaselt pole atraktsioonide katkiminemises midagi ebaharilikku, sest liikuvad mehhanismid kuluvad, samuti lõhub lõbustusvahendeid ilmastik.

Kevadel Rootsist ostetud rändlõbustuspargis, mis mööda Eesti linnu tuuritab, on Viikna andmeil 13 karusselli, viis loteriikioskit ja kontserdilavad. Kõik atraktsioonid on tema sõnade järgi 15-20 aastat vanad.

Tivoli tuur peatub Pärnus pühapäevani.