Delfile on viidatud, et see võib olla katse juhatuse liikme Erik Roose ametist tagandamiseni jõuda, kuid Randpere eitab seda kategooriliselt.

"Ma ei taha mingit Erik Roose tagandamist päevakorda saada. Mina tahtsin saada päevakorda küsimust hoolsuskohustuse täitmisest juhatuse poolt. Ja see on tingitud mitte sellest, et ma tahaksin kedagi tagandada, vaid sellest, et mina kui uus nõukogu liige tahaksin olla kindel, et ma alustan puhtalt lehelt. Ma tahaksin selle selgeks saada, mis on enne juhtunud. Kuna nõukogu liikmena mina vastutan kõige eest, mis seal toimub, vajadusel ka materiaalselt tulevikus, siis ma tahaks teada, et ma vastutan nende asjade eest, mis toimuvad minu ajal. See on kõik," kinnitas Randpere.

Sisuliselt tähendab see seda, et Randpere tahab kontrollida, kas juhatuse liikmed, eelkõige selle esimees, on tegutsenud heas usus ja ringhäälingu huvides.

Küsimusele, kas ta näeb juhatuse tegevuses probleeme, vastas ta eitavalt. "Ma tahaksin teada, et ei oleks probleeme. Seda Eesti äriseadustik ei nõua ega ole ka väga traditsioone, et tehakse joon vahele kahe nõukogu vahel. Mujal maailmas juhtub seda tihti ja siis antakse eelmisele nõukogule vastutusest vabastus. See on täpselt see, mida ma tahan teha," rääkis Randpere.

"Kui keegi tahab tõlgendada seda sellena, et keegi ajab kellegi tagandamist või mis iganes asja, siis see on jama," kinnitas ta veelkord.

Samuti nõukokku kuuluv Paavo Nõgene (RE) märkis, et on teadlik küsimustest Erik Roose hoolsuskohustuse korrase täitmise osas. "Kuid järgneva koosoleku päevakorras, mis on kinnitatud juba üle nädala tagasi tagasikutsumise punkti ette nähtud ei ole," kinnitas Nõgene.

Keskerakondlasest nõukogu liige Marika Tuus-Laul ütles Delfile, et on Randpere plaanide kohta kuulnud, kuid sarnaseid intriige on ERR-is läbi aegade olnud. Seda, kuidas ta nõukogus otsustaks, ta öelda ei soovinud.

Isamaasse kuuluv nõukogu liige Viktoria Ladõnskaja-Kubits ütles, et ERR-i nõukogu järgmise kohtumise päevakord on välja saadetud. "Seal sellist punkti nagu "juhatuse esimehe Erik Roose tagandamine" ei ole."

Ladõnskaja-Kubits möönis siiski, et ajakirjaniku esitatud küsimused ei tulnud tema jaoks uudisena. "ERR on väga oluline ja mõjukas organisatsioon, mis on ühtlasi suure avalikkuse tähelepanu all. Juhtkonna suhtes võib erinevatel inimestel olla oma arvamusi, kuid minna praegu ERR-i juhti lahti laskma, näib afäärina. Kui keegi peaks üritama sellist küsimust lauda tooma, siis minu häält sellele olema ei saa." kinnitas Ladõnskaja-Kubits.

Roose maha, Aru asemele?

Väidetavalt on mängitud mõttega Erik Roose kukutamise järel endine ERR-i nõukogu liige Krista Aru juhatuse esimeheks valida. Sellise plaani lükkas Aru aga kategooriliselt ümber, öeldes et Roose tagandamist polnud vanas nõukogus kordagi arutlusel. "Meil oli küll viimane nõukogu mais ja siis meil seal Rooset ei olnud, aga me isegi ei arutanud omavahel ega ka mitte kuluaarides seda."

Lisaks märkis ta, et inimene peab juhatuse esimehe kohale ikka ise kandideerima. "Keegi ei saa öelda minu eest, mida mina teen. Umbes seitse aastat tagasi oli juttu juhatuse esimehe kohast, aga mitte nüüd pärast seda, kui ma poliitikas olin, ja praegu ka mitte. Vahepeal pidin juba ülikooli kantsleriks saama. Klassifitseerige see (ERR-i juhi koht - toim) sinna."

Järgmine ERR-i nõukogu koosolek toimub saabuva nädala teisipäeval. Kuna nõukogu koosoleku päevakord kinnitatakse pikka aega varem, siis 4. juuni koosoleku päevakorras Randpere soovitud punkti ei ole. Küll aga on Randperel võimalik enne päevakorra kinnitamist oma päevakorrapunkt esitada. Täiendav punkt võetakse arutluse alla, kui kolm neljandikku nõukogu täiskoosseisust sellega nõus on.