Homme valib Reformierakonna Tallinna piirkonna üldkogu linnapeakandidaadi oktoobris toimuvateks kohalikeks valimisteks. Linnapeakandidaadiks tahavad saada Randpere ja mõne kuu eest Reformierakonda astunud Vilja Savisaar-Toomast. Teistest linnapeakandidaadiks soovinud poliitikutest loobus rahandusminister Jürgen Ligi oma kandidatuurist 9. augustil ja Laine Randjärv täna.

Reformierakonna linnapea tuuri käigus on olnud Randpere sõnul mitmeid rahvaga kohtumise üritusi vabas õhus, mõned internetidebatid, on saadetud kirju ja ka muud kandidaatide tegemised ja toimetamised mõjutavad nende mainet sisevalimistel.

"Tegime õigesti, et ei otsustanud kevadel tagatoas kandidaati ära, vaid tegime tuuri nelja kandidaadiga," rääkis Randpere. Ta ei saanud aru, miks pidasid mõned inimesed Reformierakonna käitumist ebademokraatlikuks, sellal kui IRLi kaklust Tartu linnapeakandidaadi koha pärast peetakse demokraatia heaks näiteks.

Randpere polnud Randjärvega tema taandumise põhjustest rääkinud, aga ta oletas, et põhjuseid võis olla kaks. Esiteks on kätte jõudmas aeg, mil veel kevadel teoreetilisena tundunud linnapeaks saamise võimalus muutub valimiste lähenedes järjest reaalsemaks ja linnapeakandidaat peab endale aru andma, kas ta on ikka valmis linnapeaks saamiseks lahkuma oma praeguselt ametikohalt riigikogus, rahandusministeeriumis või Euroopa parlamendis. Randpere lausus, et tema tahaks kõhklemata Tallinna linnapeaks saada, aga kas ka Randjärv seda soovib, polnud ta kindel.

Teiseks põhjuseks võib Randpere sõnul olla, et Reformierakond tellib kandidaatide populaarsuse kohta avaliku arvamuse küsitlusi, mille tulemused pole avalikud, aga kust kandidaadid saavad teada, kui populaarsed nad on. Kui üks kandidaat näeb, et teised on ees, siis tekib tal küsimus, et kas tasub kandideerida.

Randpere ei soovinud kommenteerida, kas samad küsitlused näitavad teda sisevalimiste favoriidina. "Homsele päevale lähen vastu positiivselt ja rõõmuga. Kui mina ei saa, saab Vilja Savisaar-Toomast ja ma toetan teda kogu hingest," rääkis Randpere.