Randpere kirjeldab oma hämmingut Facebooki lehel, kuidas noorpoliitik Anvar Samosti Brüsselisse saatmiseks korraldatud peol oli laua taga koos nii endisi kui praeguseid pankureid, ajakirjanikke ja muid toredaid inimesi.

"Kõiki neid tundub siduvat ainult üks asi – "Anvar kutsus"," kirjutas Randpere. "Asi seegi."

Randpere meenutas, et mitte väga ammu töötas ta ise IBM Eesti juhina. "Lisaks tavalistele, ühiskonnas üldiselt kehtivatele reeglitele kehtib IBM-is kõigi töötajate suhtes eetikakoodeks," märkis Randpere. "Muu hulgas välistab see IBM-is töötamise ajal igasugu poliitilise tegevuse."

Randpere tõi välja, et poliitikuid ei tohi isegi IBM-i kontorisse kutsuda, kui on põhjust uskuda, et nad kasutaks seda käiku ära poliitilise tähelepanu saamiseks.

Enda sõnul oli Randpere kuni eilseni päris kindel, et umbes samasugune reeglistik kehtib ka nii Eestis tegutsevates ajakirjandusväljaannetes kui finantsasutustes, kuid eile oma poliitikasse minekust teatanud Anvar Samosti pressiüritusel nägi ta piltidel vastupidist.

Samostiga koos istusid eilsel pressikonverentsil laua taga Kalle Muuli, Mihkel Raud, Andrus Kivirähk, Tiit Riisalo, Erkki Raasuke, Mall Hellam, Marii Karell ja Maris Lauri. Neist kaks, Andrus Kivirähk ja Erkki Raasuke, selgitasid, et nemad poliitikasse minna ei plaani ja oma tänase kohalolekuga toetavad Samosti otsust.