Jõks teatas nimelt Keskerakonna presidendikandidaadile Mailis Repsile debati ajal sedasi: "Ütled, et ühtid minuga, aga mul on täna naine kaasas."

Tobe nali on sotsiaalmeedias saanud hulganisti kriitikat ja Jõksi on seetõttu juba võrreldud USA presidendikandidaadi Donald Trumpiga. Riigikogulane Valdo Randpere märkis sotsiaalmeedias, et Jõks solvas tegelikult kõiki naisi.

"Mul ei ole midagi meeste vastu, kellele üle kõige meeldivad naised. Selliste meeste motiivid ja eesmärgid on lihtsalt arusaadavad ja sellised mehed kergelt juhitavad. Nagu head müügimehed, kes on eelkõige huvitatud rahast," võrdles Randpere.

"Mõne ametikoha puhul tahaks aga küll näha, et inimeste kõige primitiivsemad instinktid oleks pisut paremini ohjatud. Kui presidendi kandidaat isegi debatil ei suuda naisi vaadates näha neis midagi rohkemat kui seksobjekti, siis on asi küll ikka päris käest ära," sõnas Randpere.

"Jõks vabandas küll Mailise ees, aga solvas tegelikult kõiki naisi. Piinlik on vaadata Eesti kõige-kõigemale ametikohale pürgimas inimest, kellel huumorimeel on jäänud pidama koopainimese tasemele."