Randpere ütles Delfile, et muidugi toetab Reformierakond Edgar Savisaare umbusaldamist, kui see hääletusele tuleb, ent iga hinna eest ta ise selle jaoks hääli koguma ei asuks.

Tallinna volikogus on nimelt 79 kohta, millest kuulub Keskerakonnale 44, Reformierakonnale 14, IRLile 13 ja SDEle 8. Kui riigikogust tulevad linnavolikokku Evelyn Sepp ja Ain Seppik, jääb Keskerakonna ülekääl väga õhukeseks. Ent Savisaare kindlaks mahavõtmiseks on vaja veel mõne keskerakondlase toetust, vaid Sepast ja Seppikust ei piisaks.

Delfi kirjutas nädalavahetusel, et IRL üritab ühe ärimehe kaasabil Keskerakonnast lisahääli hankida. Randpere omalt poolt lisas, et tema taolisi meetodeid pigem ei kasutaks, sest sellest jääb nii asjaosalistele kui valijatele kibe maitse suhu.

"Minu jaoks oleks ideaalvariant, kui Keskerakonnas endas tekiks arusaam, et Savisaarest on nii Keskerakonnale kui Tallinnale rohkem kahju kui kasu," lausus Randpere. Asi pole tema sõnul vaid Savisaares, vaid Keskerakond peaks läbi tegema natuke laiema uuenemise.

"Ma näen nüüd Evelyn Seppa esinemas aateliste seisukohtadega, mille põhjuseks on vaid valimisnimekirjas lõppujäämine. Muidu poleks mingeid selliseid sõnavõtte olnud. Kõik käib võimu ümber," kritiseeris Randpere.

Ent sellest hoolimata leidis Randpere, et Tallinnale kuluks ära linnavalitsus, mis ei tegeleks riigivõimuga vastandumise, vaid Tallinna enda eluoluga. Ta tuletas meelde kohalikke valimisi, kus Keskerakond võitis Tallinnas, ähvardades vastasel juhul nii krooni devalveerimise kui pensionilangusega ning lubades samal ajal omalt poolt pensionäridele lisaraha.

"Nad hirmutasid, ähvardasid ja ostsid hääli," lausus Randpere, kelle sõnul vähendab taolised kampaaniameetodid Keskerakonna legitiimsust Tallinna valitsedes. Ent jällegi, samal moel tema linnas võimule saada ei tahaks.