"Uskuda, et sügisestel valimistel võib keskerakonnalt vene valijate hääli võtta vaid SDE, on lihtsustatud lähenemine, mida sotsid ise meeleldi kultiveerivad," kommenteeris Randpere Delfile.

Randperet huvitab, kui kaugele on kesk ja sotsid vastastikku valmis minema, et vene valijate hääli endale meelitada. "Kas keegi usub selles valguses, et sotside aastatagune erakonnasisene debatt okupatsiooni toimumise üle või Yana Toomi hiljutised väljaütlemised olid juhuslikud? Mina seda ei usu, nende sammude taga on just soov vene valijaskonnale silmi teha," ütles Randpere.

Randpere hinnangul "pakuvad sotsid pinget" vene koolides eestikeelse hariduse vastu sõdides. "Tähelepanuta on jäänud Yana Toomile "kuulsust" toonud artiklis Jaak Alliku ütlemised. Kes pole seda artiklit täies mahus lugenud, siis tehke seda. Leiate sealt muuhulgas Jaak Alliku hala teemal,et ilma venelasteta on Eesti Euroopa tagahoov," rääkis Randpere.

Mis puutub reformierakonna võimalustesse venekeelsete valijate soosingut pälvida, siis Randpere möönab, et nende toetus ei ole väga kõrge selle valijagrupi hulgas.

"Samas ma ei usu, et vene keelt kõnelevaid inimesi saab lõpmatuseni hullutada läbi vihavaenu külvamise erinevate rahvusgruppide vahele," lisas Randpere.