Reformierakondlane kirjutab Facebookis, et andis täna viimaste hulgas toetusallkirja presidendikandidaat Kersti Kaljulaidi toetuseks.

"Ausalt öeldes venis see allkirjastamine mitmel põhjusel. Ja nendest ükski pole seotud tegelikult Kersti Kaljulaidiga - sest Kersti on fantastiline inimene, tark naine, süsteemne mõtleja ja töökas tegija," kirjutas Randjärv.

"Minu protest, mida viivitusega demonstreerisin, on suunatud meie riigikogu esimehe poolt korraldatud presidendivalimiste täiesti pretsedenditu protseduuri vastu. Lubadus, et fraktsioonid saavad KAASA MÕELDA ja oma kandidaate välja pakkuda nulliti ära. Ilma, et tegelikku kokkulepet oli sündinud, paisati vanematekogu nimel meediasse infot, mis seadis fraktsioonid erakordselt halba, sisuliselt suluseisu. Sest avalikult hakati mängima inimese nimega. See ei ole mänguasi," oli saadik pahane.

"Samamoodi on mul erakordselt piinlik nende viie presidendikandidaadi ees, kelle mitme kuu pikkune debateerimine, enese tõestamine ja energia panustamine nulliti ära seisukohaga, et "ei tohi kandideerida ükski varem figureerinud kandidaat". Oleks ikka pidanud veel kord kaaluma võimalust, et riigikogus saavad valimiskogu finalistid siiski võimaluse," lisas lõpetuseks Randjärv.

Ka IRLi liige Kalle Muuli ütles Delfile antud kommentaaris, et andis viimasena fraktsioonist Kaljulaidi toetuseks allkirja.

"See, et ma tegin seda kõige viimasena, polnud juhus, kuid see taotluslik viivitus polnud kuidagi seotud Kersti Kaljulaidi isikuga. Pean Kersti Kaljulaidi heaks presidendikandidaadiks ja toetan teda igati, kuid mind häirib väga see viis, kuidas riigikogu vanematekogu presidendikandidaate vaagides saadikutele survet avaldas. Teisipäeval, kui selgus, et kahest võimalikust presidendikandidaadist, Jüri Luigest ja Kersti Kaljulaidist, on vanematekogule rohkem meele järgi Kersti Kaljulaid, ei jäetud saadikurühmadele peaaegu üldse aega aruteludeks," rääkis Muuli.