Korraldajad paluvad linlastel ja linna külalistel suhtuda mõistvalt Eesti ühe soojema veega supelranna sulgemisse. “Loodame, et linna elanikud ja külastajad saavad aru, et tegemist on kalli lavatehnikaga, mis vajab turvamist. Samuti vajab plats korralikku ettevalmistustööd, et nädalavahetuse möllule vastu pidada,” teatas ETAle festivali pressiesindaja Reno Hekkonens.

Ettevalmistused reedel ja laupäeval toimuvaks festivaliks algasid täna. Peoplats laiub 16,7 ha maa-alal rannas ja selle ümbruses.

“Festivali territooriumil hakkab korda hoidma ligi 200 korravalvurit, lisaks on kaasatud ESS Lääne Haapsalu esinduse patrullteenistus ja vetelpääste. Parkimisel abistavad külalisi 30 töötajat,” ütles festivali turvateenistuse juht Andres Harak.

Korraldaja ja Haapsalu linnavalitsus on kinnitanud peoaegse liiklus- ja parkimisskeemi, mille kohaselt vanalinnas kehtivad ajutised liiklus- ja parkimispiirangud.

Festivali põhiparkla on Kiltsi lennuväli, kus parkimist organiseerib ESS. Kolm parklat, mis mahutavad kokku umbes paartuhat autot, avatakse peoplatsi läheduses. Nendes korraldab parkimist festivali turvateenistus.

Eelnevatel aastatel palju nurinat tekitanud Haapsalust lahkumine toimub hajutatult Tallinna ning Pärnu-Laiküla suunas.

Kahepäevase festivali mainekat esinejate rida juhivad legendaarse rockansambli Led Zeppelin kuldhääl Robert Plant & His Strange Sensations ja Kool & The Gang. Samuti esineb Firenight Festivalil Inglismaal hetkel populaarne noortebänd Wheatus. Kokku tulevad Haapsallu üle 20 esineja nii Baltikumist kui mujalt maailmast.

Festivali teisel päeval toimub rahvusvaheline ilutulestikuvõistlus, millest võtab osa kokku neli võistkonda Hispaaniast, Rootsist, Inglismaalt ja Eestist. Õhku lastakse üle pooleteise tonni pürotehnilist materjali.

Festivali kahepäevapiletid hinnaga 495 krooni on müügil kõigis Piletilevi müügipunktides ja Shelli jaamades üle Eesti. Kohapeal maksavad ühepäevapiletid 395 krooni, kahepäevapääsmed 590 krooni.