“See naine müüb juba aastaid kõige erinevamaid tõuge ilma igasuguste paberiteta ja ülikallilt,” kinnitab Eesti šnautserite klubi liige Lili Morgan Virumaa Teatajale.

Kuulutustes on loomamüüja Rutt Mängel pakkunud müüa kõige erinevamaid eksootilisi koeratõuge. Morgan nimetab ühe näitena kääbus-habeterjerit, millist tõugu tegelikult üldse olemaski pole. “Ühele inimesele müüs ta tiibeti mastifi kuue tuhande krooniga. Koeral polnud ilmselt selle tõuga midagi tegemist,” nendib Morgan.

Mängeli kodus omaette toas jooksnud väike triibik — polaarkassi ja tiigerkassi poeg, olevat saadaval 400 krooniga, tavaliselt maksab kass tuhat krooni. Nii tiigerkass kui ka polaarkass olevat toodud otse Koola poolsaarelt. Vana kallim käis külas ja tõi kingituseks, selgitas Mängel ajalehele.

Mõlema kassi fotosid vaatas Eesti kassikasvatajate liidu Felix kohtunike sekretär Marina Vinkel, kes ütles kommentaariks, et tegu on tavaliste kodukassidega.

Heauskseid ostjaid on hämmastavalt kerge petta. Kui hiljem selgub, et tõukoera asemel on raha makstud tavalise krantsi eest, siis ei söanda inimesed pettust üles võtta. Võltsitud tõupabereid ei ole, samuti ka raha maksmist tõestavaid dokumente.

“Rutt Mängel alustas juba aastaid tagasi turul loomi müües ja kuidagi ei saa sellele asjale piiri panna,” nendib Lili Morgan, kelle meelest peaks aastaid kestnud äri olema maksuametile silma jäänud, kuid jätkub ometigi hoogsalt päev päeva järel.