Teisipäeval avastasid Kesko Agro Eesti töötajad Rakvere Viljasalves oleva varu kontrollimisel, et teraviljapunkrilt number 407 on firma plommid eemaldatud ja varastatud 400 tonni toidunisu, kirjutab Virumaa Teataja

Kesko Agro arendusdirektori Tarmo Ameri sõnul oli viljavarude kontroll ajendatud päev varem saadud vihjest, et punkrite ümber on nähtud kahtlast sebimist.

Viljasalve valvava J.I.Turvateenistuse juhataja Jaroslav Kiss kinnitas, et viljasalves pole viimasel ajal mingisugust ebaseaduslikku tegevust olnud. “Nädalavahetusel ei olnud mingit liikumist,” ütles ta.

Kissi sõnul vilja enam salve tuua ei tohi, välja veetava vilja dokumente kontrollivad turvatöötajad. Turvafirma juhi hinnangul saab ühe öö jooksul ära vedada kolm 20-tonnist koormat. Kesko Agro on varem 400 tonni veoks kulutanud kolm päeva.

Amer nentis, et Rakvere Viljasalv on avalikkuse kõrgendatud huviorbiidis ja vargal pidi olema tuli takus, et sellisele riskile läks. “Tundub, et kellelgi on võlad kaelas ja vilja väga vaja,” lisas ta.

Ameri hinnangul ei ole 400 tonni transportimiseks palju aega vaja. Üks viljaauto võtab tema andmetel peale 20-25 tonni, seega 400 tonni viib minema 20 autot. “Võib täiesti vabalt ühe ööga ära teha,” ütles ta.

Märtsis selgus, et Rakvere Viljasalvest on varastatud 20 000 tonni riigi julgeolekureservi kuuluvat vilja.

Süüdistuse järgi kuritarvitasid AS-i Rakvere Viljasalve juht Vladimir Semjonov ja juhatuse liige Mart Kedder oma ametiseisundit, kui lubasid firmale kuuluvates elevaatorites hoiul olnud ning riigi julgeolekureservi kuuluvat vilja tarvitada oma firma majanduslikes huvides.