„Minu jaoks on põhiküsimus ikka maailmavaates,” ütles Raivo Uukkivi liitumisavaldust esitades. „Pooldan maailmavaadet, mis peab tähtsaks tugevat riiki, kus inimese peale mõeldakse sagedamini kui ainult valimisperioodil. Seda maailmavaadet järgib Eesti poliitikamaastikul kindlasti Sotsiaaldemokraatlik Erakond,” märkis Uukkivi, Sotsiaaldemokraatlik Erakonna kommunikatsioonijuhi Kristiina Leeri vahendusel.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees ja Harjumaa piirkonna juht Urve Palo tervitas Uukkivi liitumist erakonnaga öeldes, et kogemustega inimeste üle, kellega on meil ühised eesmärgid ja kes ei karda nende eesmärkide elluviimiseks ka tööd teha ja vaeva näha, on erakonnal alati hea meel. „Lisaks ühisele maailmavaatele on meil Raivo Uukkiviga ka ühine mure. See on regionaalareng. Meie erakonna sooviks on, et inimestel oleks hea elada mitte ainult suurtes linnades, vaid ka väikestes valdades. Raivo on olnud tugev omavalitsus juht Rae vallale ja piirkonda tublisti arendanud. Tema kogemustest on kindlasti kasu meie erakonnale regionaalarengu elluviimisel,” rääkis Urve Palo.

Raivo Uukkivi on sündinud Tallinnas 9. märtsil 1962. aastal. Ta on lõpetanud Eesti Põllumajanduse Akadeemia mehhaanika inseneri eriala cum laude ning omandanud haldusjuhtimises magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis.

Rae vallavanema oli Raivo Uukkivi ametis 2004. aasta oktoobrist kuni 2010. aasta jaanuarini. Praegu on ta Rae vallavolikogu liige.

Raivo Uukkivi on abielus. Tal on kolm poega, kellest kaks on juba täiskasvanud ja iseseisvad, kolmas poeg on üliõpilane. Uukkivi on ka kolmekordne vanaisa.