„Nõmme linnaosa arhitekti koondamine on halduskogule ootamatu samm, sest 2013. aasta eelarve koostamiseks esitatud vormidel seda ei kajastu. Vaid vahetult enne eelarve saatmist linnavolikokku saadeti personalidirektorile kiri personali eelarve muutmiseks,“ selgitas Nõmme linnaosa halduskogu liige Rainer Vakra.

Arupärijate hinnangul teeb arhitekti koondamise ootamatuks asjaolu, et veel 5. oktoobril kirjutas linnaosa vanem Nõmme Sõnumites, et 2014. aastal avatava haldushoone esimesele korrusele jäävad kahe infosaali töötaja töökohad ja arhitekti kabinet. „Kas linnaosa vanem kuu aega tagasi ei osanud aimatagi, et juba novembris soovib ta üle anda arhitekti kohta linnaplaneerimise ametile või oli see teadlik elanike ja halduskogu eksitamine?“ lausus Vakra. Tema sõnul on linnaosa arhitekt olnud garantiiks, et linnaosas kehtiks reeglid, mis tagaks ajaloolise Nõmme säilimise rohelisena ja ainulaadse metsalinnana.

„Linna strateegiline arendamine ja arendustegevus peab lähtuma eelhindamist ja olulise mõjuga otsuste langetamisele peab eelnema faktidel, uuringutel ja vähemalt ekspertarvamustel põhinev analüüs. Soovime linnaosa vanema selgitust, millistel faktidel, uuringutel või ekspertarvamustel põhinevatel analüüsidel koondatakse 2013. aastal umbes 11% linnaosa valitsuse ametnikest,“ sõnas Vakra.

Kuna linnaosavanem on andnud linnale üle hulgaliselt linnaosa hallatavaid asutusi, siis soovivad arupärijad selgitust, milline on reaalselt saadav kasu linnaosa elanikele? Nõmme Turg anti haldusalast ära Ettevõtlusametile, 2013. aastast antakse Spordi- ja Noorsooameti hallata Nõmme Spordikeskus ja Linnaplaneerimise Ameti koosseisu linnaosa arhitekti ametikoht.