"Soovin aktiivselt pühenduda oma koduerakonna positsiooni tugevdamisesse Tallinnas ja kogu Eestis," ütles Vakra.

"Tahan viia SDE Tallinna piirkond nelja aastaga sellisesse vormi, mis võimaldaks pealinnas võimule tulla ning anda oma panus Tallinna arendamisse, " rääkis Vakra oma ambitsioonidest Delfile. "Ainult siis on võimalik reaalselt Tallinna inimeste huvide eest seista."

Vakra tunnistas, et see on raske, kuid mitte võimatu ülesanne.

Vakra on enda sõnul olen aastaid seotud Tallinna arendamisega linnaosa tasandil Mustamäel ja Nõmmel. Ta lisas, et tal on kohustus ja vastutus 4200 inimese ees, kes teda sügisestel valimistel toetasid.

SDE Tallinna piirkonna praegune juht Andres Anvelt on öelnud, et ta ei kandideeri uueks perioodiks pealinna sotside juhiks. SDE Tallinna piirkonna juhtorganite valimised toimuvad 6. jaanuaril. Vakra kinnitas, et ta on valmis kandideerima.

SDE-l on head mõtted olemas

Vakra sõnul näitasid sotsid kohalikel valimistel Narvas, Kuressaares, Viljandis ja mujal Eestis, et erakonnas on olemas inimesed, kes suudavad sõnumi valijatele viia.

"Järgmiseks tuleb meil sedasama teha riigikogu valimistel," rääkis Vakra eesmärgist. "Ei tohi unustada, et olümpiavõitjaks ei tulda kahekuuse treeninguga enne starti, vaid mitmeid aastaid kestva pideva tööga."

Vakra sõnul on head mõtted ja inimesed SDE-s selleks olemas. "Minu kampaania näitas, et kõige rohkem on vaja tegutseda, suhelda inimestega otse tänaval ja teha seda vahetult," avaldas ta oma valimisedu saladuse.

Tarvis on poliitilise kultuuri muutust

Vakra leiab, et Reformierakond on järjepanu olnud võimul 90ndatest aastatest saadik ja paljuski valitsemise stiililt ka sellesse aega kinni jäänud.

"Praeguseks on selge, et Reformierakonna poolt pakutavast enam ei piisa, lähenemine on aegunud," rääkis Keskerakonnast lahkuma sunnitud Vakra. "Pikk võimulolek on erakonda väsitanud ja ühtlasi on võim neid iga päevaga inimesest kaugemale viinud."

Vakra sõnul on see aga tõstnud poliitikute jalad kõrgele maast lahti, kärpinud mõistmist ja tolerantsust. "Tarvis on vahetust ja poliitilise kultuuri muutust," ütles ta. "Riik peab olema inimeste jaoks, mitte vastupidi."

Sotside esimees Sven Mikser oskab Vakra hinnangul erakonda juhtida. "Samamoodi nagu igal autol, on ka igal organisatsioonil vaja nii pidurit kui gaasi - õigel ajal ja õiges kohas," võrdles Vakra erakonna ja auto juhtimist. "Ma kinnitan, et Sven suudab olla vajadusel nii pidur kui vedur."