"Idee kolida Nõmme noortemaja oma hubasest ja kodusest keskkonnast Pääskülla on rutakas ja läbimõtlemata," ütles Vakra.

Ta rõhutas, et see otsus on sündinud kabinetivaikuses ja kohalikud inimesed on sellest kõrvale jäetud. "Heaks näiteks on see, et uus Nõmme noortemaja arengukava pidi olema arutlusel homsel halduskogu istungil. Selle ootamatu ja toore idee valguses võeti arengukava aga päevakorrast välja ja asuti seda hoopis kiirkorras viima vastavusse ametnike plaaniga," sõnas Vakra.

"Tegelikult peaksid kõik tegevused ikka tulenema arengukavast mitte vastupidi. See näitab ilmekalt, et diskussiooni ega kaasamist pole antud küsimuses toimunud."

Nurme tänava hoones on lapsed tegelenud huviharidusega üle 63 aasta. Vakra sõnul oskavad lastevanemad ja õpilased hinnata kodulähedast asukohta ja nõmmeliku eripära. "Täna põhjendatakse kolimist rahalise kokkuhoiuga. Esiteks jättis Vabariigi Valitsus Nurme tänava kinnistu omandireformi käigus omanikule tagastamata põhjendusega, et seal saaks jätkuda laste huvitegevus. Seega ei ole korrektne antud ajaloolise kinnistu müük kolimiskulude katteks."

"Teiseks oleks Tallinna linnavalitsusel aeg hakata arvestama kohalike elanike arvamusega. Nõmme kui linnaosa väärtus seisnebki tema mitmekesises ajaloos ning noortemaja tänased hooned tuleb renoveerida ja jätkata seal huviala tegevust," toetab Vakra noortemaja enda seisukohta.

"See loomulikult ei tähenda, et Pääsküla gümnaasium ei vääriks huvihariduseks tänapäevaseid ruume. Kodanikena me ju eeldame, et koolimaja hoone renoveerimisel linna rahade eest saavad seal olema ka oluliselt paremad tingimused. Pigem oleks see suur võit linnaelanikele, kui kaasaegsed ruumid oleks Pääsküla gümnaasiumil ja samas renoveeritaks ka Nõmme noortemaja ajaloolised ruumid," sõnas Vakra.

"Vaevalt, et praegused ruumid päevapealt kõlbmatuks muutusid ja seal enam mitte mingisugust huvitegevust harrastada ei saa," lisas Vakra.

Rainer Vakra oli Nõmme linnaosa vanem aastatel 2005 kuni 2011.