Vakra sõnul on selge, et tänaste valitsuserakondade pakutavast enam ei piisa ja riigijuhtimisse peab kaasama uusi jõude, uusi inimesi.

"Tarvis on vahetust ja poliitilise kultuuri muutust," ütles Vakra Delfile. "Riik peab olema inimeste jaoks, mitte vastupidi."

"Peaministrit, kes on nii kaua võimul püsinud, tuleb kindlasti tunnustada, aga on hetki, kus puhtast usust enam lihtsalt ei piisa," kiitis Vakra ka praegust valitsusjuhti Andrus Snsipit.

Enda sõnul vaatab ta murega, kuidas ühiskonnas kasvab pidevalt rahulolematus ja ebavõrdsus ning sellest tulenevalt väheneb nii sündivus kui ka kasvab väljaränne, sest paljud meist peavad leidma tööd väljaspool Eestit.

"Rahvas on praegustest juhtidest väsinud ja seda kinnitavad ka küsitlused - oodatakse muutusi riigi juhtimises," ütles Vakra. Ta on veendunud, et SDE kohus on Eesti rahvale pakkuda kindlat ja tugevat alternatiivi.

"Euroopa Liidu ja välispoliitika küsimustes on meil erakonnas raskekahurvägi, reaalsete kogemustega ja teadmistega," kinnitas Vakra. Ta nimetas Sven Mikserit, Hannes Hansot, Marianne Mikkot, Katrin Saksa ja Ivari Padarit.

Lõplikud nimed ja meeskonna vedurid, kes europarlamendi valimistele lähevad, selguvad Vakra sõnul esimesel kevadkuul.