Vastloodud Demokraatide ühenduse liikme Vakra sõnul on toetused erakondadele mõeldud eelkõige selleks, et poliitilised parteid saaksid tutvustada ja levitada oma väärtusi ning põhimõtteid. Selle eesmärgiga saab Keskerakond ainuüksi riigieelarvest ligi 21,5 miljonit krooni aastas.

"Minu ja paljude endiste ning tänaste keskerakondlaste hinnangul ei ole aga Keskerakonna juhtkond eelarve vahendeid kasutatud selgelt ja sihtotstarbeliselt. Meenutan, et augustikuu Keskerakonna kongressil oli tänaste Demokraatide ühenduse liikmete ja kõigi Jüri Ratase toetajate üks olulisemaid nõudmisi, et rahaasjad tuleb korda teha," rääkis riigikogu keskkonnakomisjoniga Helsingis viibiv Vakra Delfile.

"Just selletõttu ei teinud ma kandeid Keskerakonna kontole, vaid olen erakonda toetanud läbi Nõmme piirkonna, kus sain olla kindel iga sendi otstarbekas ja mõistlikus kasutamises. Ja kui on võimalik kedagi toetada, siis käitun oma sisemise veendumise järgi – kannan raha Nõmme abivajavate laste toetuseks, mitte Keskerakonnale," ütles Vakra.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal saatis igale erakonnast väljaastujale kirja, milles nõuab nende tasumata jäänud liikmemaksu välja. Kamba peale on selleks summaks umbes 8300 eurot.

Kesknädala andmetel jäi Rainer Vakral tasumata võlg 2789 euro ulatuses; Siiri Oviiril 1610 euro ulatuses; Deniss Boroditšil 3457 euro ulatuses ja Vilja Toomastil 537 euro ulatuses. Kokku on lahkunute, endiste keskerakondlaste võlg ajalehe väitel 8293 eurot ehk 130 000 krooni.