"Enne valimisi ütlesin mitmele sõbrale, et hääletage kindlasti KE poolt, kuna EKREga koostööd suurema tõenäosusega ei tule, väärtused on ju erinevad. Palun vabandust selle eest," kirjutab ta Facebookis.

"Nimelt olin ma ka Keskerakonna liige ja ka toetasin nende poliitikat. Paraku otsustas Keskerakond alustada koostööd paremäärmusliku Eestimaa Konservatiivse Rahvaerakonnaga, mistõttu lahkusin möödunud nädalal erakonnast ning andsin sisse lahkumisavalduse ka piirkonna referendi töökohalt. Maailma vähegi avatult nägeva noorema põlvkonna esindajad mõistavad üheselt, et EKRE valitsusse kaasamine ohustab eriti meie kõigi tulevikku," leiab ta. "Selle erakonna liidrid õhutavad vihkamist kõigi teistest rahvustest, teise nahavärviga, teise seksuaalse sättumuse või mõnel muul moel nende ideaalidest erinevate inimeste suhtes. Minu jaoks on selline poliitika vale ja vastuvõetamatu."

Ta lisab, et tegi otsuse ise - Raimond ei kutsunud teda erakonnast lahkuma või piirkonna heaks tehtavat tööd lõpetama. "Paljud tunnevad end ka Keskerakonna poolt petetuna. Keskerakond lubas enne valimisi mitte moodustada koalitsiooni EKRE-ga, kuid tegi seda ikkagi. Minu arvates ainult selleks, et säilitada oma juhtivatele poliitikutele kõrged riiklikud ametikohad."

Ponomarjova töötas linnaosa valitsuses Kaljulaidi nõunikuna. Kaljulaid ise lahkus hiljuti senisest ametist ja astus tööle rahvasaadikuna riigikogus. Seal on ta nn aknaalule, kuna lahkus Keskerakonnast. Euroopa Parlamenti kandideerib ta üksikkandidaadina.