Kaljulaid ütles Delfile, et Keskerakond toetab kõiki selliseid ideid, mis on kooskõlas partei programmi ja maailmavaatega. Tema sõnul on erinevate ideede kogumine ja läbitöötamine kindlasti hea ning sellega tegelevad praegu ka kõik erakonnad.

"Keskerakond teeb seda mitmel tasandil – korraldame Eestimaal üle saja rahvakohtumise, aga loomulikult suhtleme ka eri valdkondade ekspertidega ja programmi koostamisse panustavad kõik Keskerakonna poliitikud," märkis Kaljulaid. "Olen kindel, et just nii jõuab kõige mõistlikumate lahendusteni, kui kaasatakse inimesi, kuulatakse samas eksperte ning lõpuks hinnatakse, kas väljapakutu eest on erakond valmis kandma poliitilist vastutust," lisas ta.

Henrik Raave tänases Eesti Päevalehes ilmunud intervjuu oli Kaljulaidi hinnangul sisult igav ja ta ei jõudnud seda lõpuni lugeda. "Eesti inimesed on bürokraatide juttu juba Taavi Rõivase ajal väga palju kuulnud. Seda, kuidas koostatakse arengukava, mis määratleb selle, kuidas ühte arengukava peaks koostama," sõnas ta.

Lisaks teevad Eesti 200 asutajad Kaljulaidi arvates kolm viga. "Esiteks ei saa Eesti Vabariigile läheneda kui valgele lehele, et siin pole inimesi ega juba tegutsevaid institutsioone. Teiseks pole küsimus selles, "kas oleme Eesti riigi korraldamisega efektiivsed ja mõistlikud", vaid väga käegakatsutavates probleemides, mis tuleb lähitulevikus lahendada – suur majanduslik ebavõrdsus, eakate inimeste vaesus, julgeoleku tagamine kiiresti muutuvas maailmas ja keskkonnaalased väljakutsed. Kolmandaks ei pea ma eriti targaks alustada inimeste eksitamisega. Kõik saavad aru, et sügisel moodustatakse erakond. Mõistlik oleks see siiski välja öelda, mitte teha end avalikkusega mängides huvitavamaks."