Linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on sotsiaalministeeriumi tegevus kahjustanud põhjatallinlaste silmis väga tugevalt riigi mainet ja usaldusväärsust.

"Selline lahendus on selgelt vale ja seda tõestas juba Erika tänava kogemus. Nii linnaosavalitsus kui ka halduskogu on selle otsuse hukka mõistnud. Oleme korduvalt pakkunud kompromissi, leidmaks riigi ja linna koostöös sobiv lahendus, kuid riik on jätkanud Sitsi 28 elumajas punkti avamist," ütles Kaljulaid.

Linnaosavanema sõnul ei ole riik pidanud elanikele antud lubadusi. "Lubati paigaldada valvekaamerad, piirded jne - meie teada on need kõik paigaldamata. Riik tasub mehitatud valve eest, kuid ainult esimestel kuudel. Väidetud on, et punkt ei ohusta kedagi, aga milleks siis turvamehed? Ja kui neid on siiski vaja, siis miks tasutakse valve eest ainult algusperioodil? Riigi käitumine on ebaaus ja ebaloodiline," leiab linnaosavanem.

Linnaosavanema teada on riigi poolt sõlmitud leping erakordselt kahjulike tingimustega. "Riik maksab erakordselt kõrget üüri. Olen kindel, et kui ajakirjandus nõuaks selle lepingu ministeeriumist välja, selguks suure tõenäosusega, et selle tingimused on ka muus osas riigile väga ebasoodsad," ütles Kaljulaid.

Kaljulaid peab kahetsusväärseks, et minister Jevgeni Ossinovski ei sekkunud olukorda. "Ossinovski ei tulnud kohtuma kohalike inimestega, kui nad protestisid punkti vastu tema ministeeriumi ees. Ta ei ole vastanud inimeste kirjadele. Rikutud on suhted Eesti suurima omavalitsusega. Minister Ossinovski lubas pööret Eesti uimastipoliitikas, kuid uimastisurmade arv ja HI-viirusesse nakatumine püsivad kõrged," ütles Kaljulaid.

Linnaosavanema sõnul on kõige kummalisem see, et riik ei võtnud arvesse Tallinna linnaplaneerimise ameti seisukohta, et süstlavahetusteenuse osutamine elumajas on ebaseaduslik.

"Tegemist on elumaja all asuva kaubanduspinnaga. Minister Ossinovski ametnikud aga väidavad, et uimastisõltlaste nõustamine ja neile süstalde jagamine ongi kaubandustegevus. See on väga ülbe viis seadust tõlgendada. Loodan, et kohus paneb Ossinovski, Jesse ja TAI juhid selles küsimuses paika ja sunnib riigi selles küsimuses linnaga koostööd tegema," arvas Kaljulaid.