Kaljulaid ütles septembris Eesti Päevalehele antud intervjuus, et kui Savisaar saab kriminaalsüüdistuse, ei ole ta kindel, et Savisaare üle on võimalik üldse kohut mõista.

"Mina ei ole arst. Inimese tervis on tema isiklik asi. Nii palju aga ütlen, et kui riigiprokuratuur valmistub Savisaare üle kohut pidama, siis mina küll ei näe Edgar Savisaart pikki päevi ja nädalaid kohtupingis. Ma ei ole kindel, et tema üle kohut mõista on tegelikult praktiliselt võimalik," rääkis Kaljulaid.

Savisaare tervis on küsimärgi all alates 22. septembrist 2003, mil teda tabas infarkt. Pärast seda on teda korduvalt tabanud nii avalikes kohtades kui esinemistel nõrkusehood. Kui palju on olnud ärajäetud kohtumisi linnavalitsuses ning kui tihti on Savisaar tundnud õhupuudust näiteks igapäevatööd tehes, ei ole teada.

19. märtsil 2015 viidi Savisaar Tartu ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonda. Sama aasta 23. märtsil tehti talle operatsioon, mille käigus amputeeriti tema parem jalg ülaltpoolt põlve.

Arstide sõnul leiti Savisaare organismist streptokokk, mis oli kahjustanud kudesid sedavõrd, et amputatsioon oli vältimatu.

Savisaare süüdistus

Riigiprokuratuur esitas kriminaalmenetluse raames süüdistuse kuritegude toimepanemises Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, kelle suhtes kehtib kohtumäärus ametist kõrvaldamise kohta, MTÜ-le Eesti Keskerakond, endisele Tallinna linnavalitsuse nõunikule, volikogu esimees Kalev Kallole ning viiele ettevõtjale.

Kogutud tõendite alusel on Tallinna linnapeale, Edgar Savisaarele esitatud süüdistus korduvas suures ulatuses altkäemaksuga nõustumises ja vastuvõtmises, suures ulatuses toime pandud rahapesus, suures ulatuses ja korduvalt toime pandud omastamises ning suures ulatuses erakonnale keelatud annetuse vastuvõtmises.