Tundmatud isikud lõid päev enne valimisi, ööl vastu 1. märtsi puruks üksikkandidaadina riigikogu valimistel kandideerinud Jaanus Raidali maja akna.

“Kahtlustan, et Nigoli korraldusel lõhuti minu Otepää eramu aken. Kuna tegemist oli otsese vägivaldse teguviisiga, kahjustamaks minule kuuluvat eraomandit, olen selle kohta teinud vastava avalduse ka Otepää politseijaoskonnale,” kirjutas Keskerakonna nimekirjas Otepää volikogusse valitud Raidal esmaspäeval esitatud arupärimises Nigolile.

Raidal ütles BNS-ile, et kahtlustab vallavanemat katses teda valimiste eel mõjutada. “Politseile avaldust tehes ma Nigoli nime ei maininud, kuid ma arvan, et tegemist oli tema valimisvõitlusega,” ütles Raidal.

Reformierakonda kuuluv Otepää vallavanem Aivar Nigol nimetas Raidali süüdistusi naeruväärseteks. “Iga inimene räägib oma rikutuse tasemel ja paistab, et tema rikutuse tase on selline. Ma ei soovi selle inimesega mingit tegemist teha. Ta on muu hulgas öelnud, et ma olen Otepää valla needus,” ütles Nigol BNS-ile.

Raidal tahab oma arupärimises Nigolilt teada, kuidas sai tema eraomandiks kahetoaline ametikorter Otepääl ning kui suures mahus kasutas Nigol oma eramu ehitamisel valla vahendeid ja tööjõudu. Raidali andmetel maksis Nigol töötajatele kütusega, kasutades selleks valla kütusekaarti. Samuti saab Nigol Raidali sõnul peale oma ametikoha veel muid tulusid, mida ta ei ole oma majanduslike huvide deklaratsioonis kajastanud.

Nigoli kinnitusel ei vasta Raidali süüdistused tõele ning ta ei ole Otepääl mingeid seaduserikkumisi toime pannud. “Raidali huvi on saada võimu juurde ja kuna tema nimekiri ei saanud piisavalt hääli, siis üritab ta saavutada oma eesmärke mind mustates,” sõnas Nigol.

Peale arupärimise esitas Raidal esmaspäeval Otepää vallavolikogu esimehele Jaanus Barkalale avalduse, milles palus võtta kiiresti tarvitusele meetmed arupärimises toodud küsimuste lahendamiseks seadusega ette nähtud korras.

Raidali sõnul tuleks uurimisse kaasata Otepää volikogu revisjonikomisjon, kaitsepolitsei, õiguskantsler ja siseministeerium, et selgitada välja Nigoli ametivõimu kuritarvitamine omakasupüüdlikel eesmärkidel.

Res Publicasse kuuluv Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Barkala ütles BNS-ile, et ta ei olnud teisipäeva pärastlõunal veel Raidali avaldusega tutvunud. “Volikogu revisjonikomisjon hindab fakte ja otsustab, kas asi tuleb saata uurimisorganitele täiendavaks uurimiseks,” sõnas Barkala.