Tänases ETV saates „Pealtnägija“ rääkisid Peipsi kalurid, et neid sunniti töökoha kaotamise ähvardusel IRLi astuma ning valimistel Aivar Koka poolt hääletama.

„Kui see kõik tõsi on, et ta mingil moel mõjutas neid IRLi astuma, siis on see sigadus küll. Jõgeva, kust Aivar pärit on, oleks siis nagu mingi geograafiline must auk, sest sealt samast on pärit ka Villu Reiljan, meie esikaabakas,“ kommenteeris Raid Delfile.

„Selleks, et antud väiteid hindama hakata, peaks kindlalt teadma, et selline asi aset leidis. Minu jaoks oleks see nördimapanev uudis,“ lisas ta.

„Pealtnägija“ kaamera ees räägiti ka sellest, kuidas Tallinnasse IRLi suurkogule Peipsi kalureid „õige“ kandidaadi poolt hääletama toodi.

Raidi teada ei toonud Aivar Kokk ega ka keegi teine suurkogule mingit kahtlast rahvast. „Siiski mingid kahtlased inimesed ilmusid, kes ei saanud aru, kus nad olid. Solarise uksed olid samas lahti, võib-olla tulid niisama sinna töllerdama,“ rääkis ta.

Paul Kärbergiga, kes „Pealtnägijas“ rääkinud kalurite sõnul peamine parteisse astumise survestaja oli, pole Raid isiklikult kokku puutunud.

Raid nentis, et kui ka ilmneksid vett pidavad tõendid, et Kokk on saanud riigikokku väljapressitud või ostetud häältega, siis ei oleks paraku midagi teha. „Eesti seadustes puudub võimalus selline vend riigikogust minema ajada,“ lisas ta.