3. ja 4. oktoobril ootavad mitmed Eesti varjupaigad kõiki loomasõpru endale külla sealsete elanikega jalutama, mängima ja neid paitama. Teiste seas läheb ühte varjupaika külla ka Urban Symphony solist Sandra Nurmsalu, kes on varemgi loomi vabatahtlikuna abistamas käinud.

Varjupaikadesse ei satu ainult tõbised ja tänaval sündinud loomad, vaid enamjaolt kiisud ja kutsud, kes vajavad lihtsalt inimese hoolt ning armastust.

Siit saad teada, mida ja millal varjupaigad ootavad:

Rakvere varjupaik ootab külla 3. ja 4. oktoobril vahemikus 11-14. “Puudus on meil eelkõige koertele kaela- ja jalutusrihmadest, mänguasjadest ja toidust. Suurimas hädas on meil aga kassid, kellele kulub ära kassitoit, kassiliiv, liivakastid, mänguasjad, kraapimispuud, kassimajad jne.” Lisainfo www.rakvereloomad.ee

Haapsalu varjupaik ootab külla 3. ja 4. oktoobril vahemikus 11-15. “Oodatud on kõik, kes on nõus meid abistama. Hädasti oleks meil vaja materjale, millega saaks muuta kasside eluruumide põrandad vettpidavaks. Seda selleks, et oleks lihtsam neid hooldada. Lisaks on meil suur puudus ka ühest korralikust kassi püügipuurist. Võimalusel palun võta kaasa midagi hõrgutavat kassidele ja koertele.” Rohkem infot http://www.haapsaluloom.ee/

Võru varjupaik ootab  külla 3. ja 4. oktoobril vahemikus 12-15. “Loodame väga, et kõik koerad saaksid jalutama minna. Puudust tunneme eelkõige kassiliivast, lemmikloomatoitust (kuivtoidust ja konservidest), mänguasjadest nii koertele kui ka kiisudele,  tekkidest, patjadest (loomadele pesadeks) ja teistest lemmikloomatarvetest.”

Virumaa varjupaik ootab külla 3. ja 4. oktoobril vahemikus 11-17. “Kui on ka mõni hilisem huviline, siis võite meile helistada ja teretulnud on kõik. Puudus on eelkõige igapäevastest asjadest, nagu kvaliteetne kassitoit, kilekindad, kilesussid, pesuvahendid (Domestos, Fairy), majapidamispaber, printeri paber jne. Lisaks sellele vajame väga ehitusmaterjali (puitmaterjali — voodrilaud, pruss jne).”

Viljandi varjupaik ootab külla 3. oktoobril kuni kella 14ni. Kaasa võid võtta endaga kassitoitu, millest on neil kõige suurem puudus.

Pärnu varjupaik ootab külla 3. oktoobril. Võta endaga ühes annetusi, mida tunned, et soovid nendega jagada. Võru, Virumaa, Viljandi, Pärnu ja Valga varjupaikate kontaktid ja lähema informatsiooni leiad Varjupaikade MTÜ koduleheküljelt www.varjupaik.ee

4. oktoobril tähistatakse Eestis rahvusvahelist loomakaitsepäeva, mida peetakse alates 1931.aastast. Sellel päeval ollakse õnnelikud selle üle, et meie elu rikastavad loomad, aga mõtleme ka oma kohustustele loomade ees, keda oma lemmiku või abilisena peame.