Teisipäevasel nõukogu koosolekul, kus arutasime Hanno Tombergi avaldust juhatuse liikme kohalt taandumiseks, küsisin Margus Allikmaalt, kas Marko Kaljuveer on ainus isik, kellega on temal probleemid, ütles IRLi kuuluv Sibul Delfile. "Sain vastuseks, et Kaljuveeriga seonduv on n-ö vana ja habemega lugu. Teiste toimetuste juhtidega, ega inimestega probleeme ei ole, läbisaamine on hea ja õhkkond majas töine."

Tänaseks kujunenud olukord näitab Sibula sõnul paraku midagi muud. Kui seni üsna harmooniliselt toiminud juhatuse liikmed ei pea võimalikuks ühes meeskonnas jätkata, siis ei saa põhjuseks olla vaid juhatuse esimehe aetav personalipoliitika. Probleemi juured näikse olevat sügavamal, ütles ERRi nõukogus IRLi esindav Sibul.

"Viimastel päevadel on meedidavahendusel selgunud, et reformierakondlastest spordialaliitude juhid on kasutanud telefoniõigust ning helistanud oma endisele erakonnakaaslasele ja palunud sporditoimetuse juhtimise ümber vaadata," selgitas Sibul. "Kahjuks näeme Sirbi skandaalile sarnast käitumist ning tahaksin loota, et käesoleva juhtumi tagajärjed pole sama dramaatilised."

Sibul rõhutas, et ERR peab olema sõltumatu ning on kahetsusväärne, kui peaministri erakonna liikmed ja valitsuse ministrid hakkavad ERR-is niite tõmbama. "Jääb vägisi mulje, et Reformierakond soovib spordi kajastamisest ERR-is teha oma mainekujundusprojekti. Tundub, et Reformierakonna tagatuba pole rahul, et ERRi sporditoimetus ei tantsi korruptsioonisüüdistuse saanud EOK juhi Neinar Seli pilli järgi."

Sibul lisas, et IRL kavatseb kutsuda Margus Allikmaa lähiajal fraktsiooni, et saada selgitusi ERR-is toimuva kohta.

ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa teatas teisipäeva õhtul, et on otsustanud lõpetada töösuhte sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeriga,
Kaljuveeri vallandamisest kuulnud juhatuse liige Hanno Tomberg otsustas sellest tulenevalt ise ERR-ist lahkuda.