Rahvusringhäälingu nõukogu kiitis kolmapäeval heaks Tammerki kandidatuuri uuele loodud ametikohale, teatas Rahvusringhäälingu pressiesindaja.

Eestikanõuniku ülesandeks on jälgida hea ajakirjandustava rakendamist Eesti Rahvusringhäälingus (ERR), et tagada ühinenud ringhäälinguorganisatsiooni programmide ajakirjanduslik tasakaalustatus.

“Mul on hea meel asuda tegutsema täiesti uuel ametikohal kogu Eesti meediasüsteemis,” ütles Tammerk. “Meediaeetika ombudsman on kui omamoodi õiguskantsler, kelle poole meediatarbijad saavad rahvusringhäälingut puudutavate kaebuste korral pöörduda,” selgitas Tammerk. “Samal ajal töötab eetikanõunik ERR-i siseselt, jälgides hea ajakirjandustava rakendamist ja korraldades kutse-eetika koolitust.”

Tammerk töötas viimastel aastatel rahvusvahelise uudisteagentuuri AFP Eesti korrespondendina. Varem on ta olnud ingliskeelse nädalalehe The Baltic Independent ja päevalehe Postimees peatoimetaja ning uudisteagentuuri Reuters korrespondent. Seitse aastat juhtis Tammerk Eesti Ajalehtede Liitu. Eesti Raadios on Tammerk olnud päevakajalise vestlussaate Argipäev saatejuht.

Tammerk on olnud meedia eneseregulatsiooniorgani Pressinõukogu esimees ja selle eelkäija, Avaliku Sõna Nõukogu, liige. Vabatahtliku tegevusena on Tammerk ühingu Korruptsioonivaba Eesti juhatuse esimees.