Üle Eesti küsitletud 501 vastajast leidis kolmkümmend üheksa protsenti, et nii Reiljan kui ka Tuiksoo peaksid korruptsiooniskandaali tõttu koos parlamendist lahkuma, kirjutab Eesti Päevaleht. Kaks protsenti küsitletuid arvas, et rahvaesindaja kohalt peaks tagasi astuma vaid Reiljan ning üks protsent soovis Tuiksoo tagasiastumist.

Samas vastas pea kolmandik ehk kakskümmend üheksa protsenti küsitletuid, et mitte kumbki ei peaks tagasi astuma. Teist sama palju ehk kolmkümmend protsenti aga ei osanud seisukohta võtta. Kui eesti keelt kõnelevatest vastajatest ei osanud selles küsimuses seisukohta võtta vaid neljandik, siis muukeelsetest ei osanud peaaegu pooled öelda, kas kaks kõnealust poliitikut peaksid oma kohal jätkama või mitte.

Samuti näitas uuring veenvalt, et kõige vähem peavad Reiljani ja Tuiksoo parlamendis jätkamist õigeks just kõrgharidusega inimesed. Näiteks alg- või põhiharidusega küsitletutest toetas nende kahe poliitiku taandumist kolmandik ning kõrgema haridusega elanike puhul küündis vastav protsent neljakümne seitsmeni.

Uuringu tulemusi kommenteerinud sotsioloog Tõnis Saartsi hinnangul on kõnekas asjaolu, et pea kolmandik küsitletuid ei osanud skandaaliga seotud poliitikute kohta seisukohta võtta. “See näitab, et ühiskonnas puudub selle skandaaliga seoses selge konsensus,” osutas ta, et ühe seisukoha järgi on Reiljani ja Tuiksoo puhul tegemist selgete korruptantidega ning teise versiooni kohaselt peetakse kapo tegevust poliitiliseks tellimustööks ning sihilikuks Rahvaliidule kaigaste kodarasse loopimiseks, et erakond konkurentide ees poliitmaastikult välja tõrjuda. “Kui oleks selge, et tegu on tõsise korruptsiooniskandaaliga, oleksid inimeste arvamused tõenäoliselt rohkem ühte väravasse.”