Märtsivalimiste järel sooviksid Eesti inimesed mäekõrguse ülekaaluga näha, et peaministrina jätkaks Andrus Ansip. Praegune valitsusjuht kogus kokku 40,5 protsendi vastanute toetuse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ansipile ei astu kandadele mitte Keskerakonna juht Edgar Savisaar ega IRL-i liider Mart Laar, vaid tema peamiseks tõsiselt võetavaks konkurendiks on tõusnud sotside liider Sven Mikser. Teda eelistaks järgmise valitsusjuhina näha tervelt 29,3 protsenti vastanuid. Mikseri isiklik suur populaarsus on kahtlemata fenomenaalne - see ületab pea kaks korda sotside kui erakonna üldist viimase aja reitingut.

Muretsemiseks on aga enim põhjust tavaliselt suurimaks Reformierakonna konkurendiks peetaval Keskerakonnal. On selle põhjuseks Tallinna linnavalitsuse korruptsiooniskandaalid või Venemaalt raha küsimine, aga nelja parteiliidri võrdluses platseerus kindlalt viimasele kohale nimelt Edgar Savisaar. Tallinna linnapeast parteiliidrit sooviks peaministrina näha vaid lahja 13,4 protsenti küsitletuid.

Ent mitte midagi pole kiita ka IRL-i liidril Mart Laaril. Ainult 16,8 protsenti küsitletuid eelistaks Laari tulevase valitsusjuhina.