Postimehe tellimusel tehtud uuringus pidid vastajad ennustama, kellest saab kõige tõenäolisemalt järgmine president. Tulemused näitavad, et 38 protsenti rahvast usub, et presidendiks saab Ilves, Rüütlile panustas 35 protsenti küsitletuist, kirjutab Postimees.

Eestlased usuvad enim, et presidendiks saab Ilves. Tema edusse usub 52 ja Rüütli edusse 27 protsenti eestlastest. Hoopis vastupidine on seis muulaste seas: 53 protsenti muulastest usub, et Kadriorgu jääb Rüütel, Ilvese edusse panustab vaid üheksa protsenti.

Regiooniti pakuvad Ilvese võitu enim põhjaeestlased, tartumaalased ja lõunaeestlased. Rüütli edusse uskujad elavad Virumaal ja Lõuna-Eestis.

Keskerakond asus esmaspäevase juhatuse otsusega samuti Rüütli selja taha, kuigi jätkab riigipea otsinguid ka riigikogus.

Rahvaliit ja Keskerakond on viimasel ajal rõhutanud senise koostöö sujumist ning vastastikku komplimente teinud, suunates presidendivalimisi selgelt valijameeste ette.

Rüütli kandidaadiks seadnud Rahvaliidu infojuht Agu Uudelepp leidis, et mida päev valimistele lähemal, seda suuremad on Rüütli šansid.

Täna/kolmapäeval valib viis riigikogu parteid neljast sõelale jäänud kandidaadist (Toomas Hendrik Ilves, Ene Ergma, Jaan Manitski ja Jaak Aaviksoo) kaks edasipääsejat. 3. augustil selgub riigikogu viie partei kandidaat. 28. augustil on esimene valimisvoor riigikogus ning septembri lõpus valimised valijameeste kogus.