Neid, kelle arvates omavalitsus ei ole korruptiivne, on 44%, kahtleval seisukohal on 27% vastanutest, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Minu arvates on tulemus pigem muret tekitav. Ligi 60 protsenti vastasid jaatavalt või kahtlevad,” ütles tulemusi kommenteerides uuringu tegija, Faktum&Ariko uuringutejuht Kalev Petti.

Et Pärnu ja Tallinn said uuringus halvima hinnangu, on tema sõnul tingitud sellest, et mõlemas linnas on viimasel paaril aastal puhkenud mitu korruptsiooniskandaali ja eriti just Pärnus ei ole rahvas linnavõimuga rahul.

Justiitsministeeriumi kriminaalteabe ja analüüsi talituse juhataja Mari-Liis Sööt usub, et rahva tunne ühtib mõneti tegeliku olukorraga. 2008. aastal registreeriti korruptsioonikuritegusid kõige enam Tallinnas (37) ja Pärnus (25).

„Teame, et aasta registreeritakse umbes 300 ametialast kuritegu, ja justiitsministeeriumi korruptsiooniuuringu põhjal teame, et korruptsioonist teavitab õiguskaitset ainult 1% korruptsiooniga kokku puutunud elanikest,” ütles Sööt, kelle sõnul on registreeritud kuritegevuse statistika vaid jäämäe veepealne osa.