Ergma kinnitas kõnealuse seaduse vajalikkust ja avaldas veendumust, et selle nädala päevakorras olev eelnõu jõuab ka vastuvõtmiseni, vahendas riigikogu pressitalitus.

Eesti omanike keskliidu peasekretäri Taavi Madiberki sõnul on allkirju kogutud juba 2009. aasta kevadest, kui liit tuli esmakordselt välja monopolide ohjeldamise seadusemuudatuste paketiga. Allkirjad on tema kinnitusel korjatud e-kirja teel ja seejärel järelkinnitatud. Madiberki väitel kavatseb liit tulla sügisel välja uue initsiatiiviga, mis puudutab prügimajandust.

Tänasel kohtumisel omanike keskliiduga osalesid õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher ja sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu, kes kuuluvad ka Eesti omanike keskliidu juhatusse. Kohtumisel viibisid samuti liidu juhatuse liikmed Anto Raukas, Harri Leppik, ja Peeter Ploompuu ning liidu esindaja Terje Riimaa.

IRL-i, Reformierakonna ja roheliste fraktsiooni algatatud monopolidele hinnapiirangute kehtestamise seaduse eelnõu on teisel lugemisel täna ja kui teine lugemine lõpetatakse, siis toimub kolmas lugemine homme.