Rahvarinde esimese massiürituse, rahvusraamatukogu kaablikraavi kaevamise tähistamiseks saavad kõik soovijad taas meie kultuuritemplile abikäe ulatada.

Legendaarset kraavikaevamist meenutavate talgute raames tehakse ka nüüd rahvusraamatukogu heaks vabatahtlikku tööd. Mahukamaks tööks on seekord kohvikuga piirneva siseõue haljasalale seitsme autokoorma mulla vedamine käsitööna, kuna mehhanismidega sinna ligi ei pääse. Kui õu saab haljastatud, siis on rahvusraamatukogul plaanis sinna ka kohviku väliterrass rajada.

Rahvusraamatukogu hoovipoolsel küljel asuvale nõlvale istutatakse rododendronid ning kui töökäsi jagub, siis saab sellele lisaks nii rohida kui ka peenraid kaevata, samuti tehakse muid heakorratöid raamatukogu hoonekompleksi arvukatel terrassidel.

Üritusel loob meeleolu omaaegne menuansambel Vanaviisi, Pipi eestvõttel jagub palju põnevat tegevust ka lastele ning Kaitseliit pakub kõhutäiteks sõdurisuppi. Huvilistele korraldatakse ekskursioonid rahvusraamatukokku. Üritust toetavad Kesklinna valitsus ja Tallinna Botaanikaaed. Sel päeval pannakse tööle ka raamatukogu õuel asuv suur purskkaev.

Kohale tasub tulla juba kella 11.30-ks, sest siis lööb ansambel Vanaviisi oma pillilood lahti. Tööga tehakse algust keskpäeval ning tööpäevale tõmmatakse joon alla paar tundi hiljem. Lisaks saab osaleda Rahvusraamatukogu tutvustavatel ekskurssioonidel (kogunemisega fuajees, infoleti kõrval kl 12.30 vene keeles, kl 13.00 eesti keeles, kl 13.30 vene keeles ja kl 14.00 eesti keeles).

Tööde nimekiri pole veel lõplik, sest kui töökäsi jagub, siis on pakkuda veel nii rohimist kui ka lillepeenra kaevamist Tuvi pargis.