"See on äärmiselt veider avaldus häältelugemiskomisjoni liikmelt," teatas Sarmet Delfile.

Sarmet saatis Delfile häältelugemiskomisjoni protokolli, mille on koostanud ja allkirjastanud Lauri Vitsut oma käega. "Protokollis on selgelt kirjas, et häältelugemissedeleid väljastati mandaadi vastu ning väljastatud sedelite ja loetud sedelite arv klappis," märkis Sarmet.
Rahvaliidu volikogu häältelugemiskomisjoni protokoll

"Kogu protsess leidis aset avalikult volikogu saali ees, seda viis läbi viis häältelugemiskomisjoni liiget," sõnas Sarmet.

Häältelugemiskomisjoni esimees Lauri Vitsut rääkis täna Maalehele, et Rahvaliidu volikogus võltsiti sotsidega ühinemise hääletamisel tulemust.

“Kõige hullem on see, et Karel Rüütli tuli välja avaldusega, et volikogu võttis vastu otsuse sotsidega ühinemiseks,” tõdeb 12. aprillil toimunud skandaalsel volikogul häältelugemiskomisjoni juhtinud Rahvaliidu õigustoimkonna esimees Lauri Vitsut. “Poliitik ei saa valetada. Nüüd jäi ta valetamisega vahele.”

“Küsimus oli selles, et neil oli vaja õhtul tingimata Aktuaalsesse Kaamerasse minna ja öelda, et volikogu on niisuguse otsuse vastu võtnud,” seletab Vitsut. Tema sõnul olid sõnumid juba valmis trükitud, meediaväljaanded aga ootasid murrangulist sõnumit. "Ainuke asi, et neil ei olnud poolthääli,” seletab Vitsut. “Kohapeal oli ilmselgelt näha, et volikogus on sotsidega ühinemise pooldajaid vähemuses.”

“Siis ei jäänud neil midagi muud üle kui tulemust võltsida,” tõdes ta.