Filmi “Siin me oleme” helilooja tütar on ühtlasi loo autoriõiguste pärija. Kuigi nimetatud filmile vihjab ka reklaam ise — selle lõpus on tekst “Siin me elame” — leiab reklaami tootjafirma OÜ Royal Service, et lool pole Vinteri loominguga mingit pistmist, kirjutab Postimees. Reklaamis kostuva viisi autor olevat hoopis Priit Pajusaar.

“Kaks lugu on sarnased pigem meeltele: hetkeks tekib võib-olla tõesti tunne, aga kui lugu algosakesteks, nootideks võtta, siis on näha, et tegu on kahe täiesti erineva looga,” seletas firma loovjuht Mart Mikk. Tema hinnangul on paralleelid filmiga siiski omal kohal, sest Rahvaliidu esimees Villu Reiljan on ise öelnud, et maaelu meenutab talle selle filmi olustikku.

Teisipäeva õhtul helistas Rajasaarele ka Reiljan ise ning vabandas tema ees. “Ma vabandan nende molude pärast, kes on noorele tütarlapsele südamevalu põhjustanud,” olid olnud tema sõnad. Reiljan ütleb, et ta ei teadnudki, mis laul reklaami taga on. Lausetega „Siin me oleme” ja „Siin me elame” seoses nendib ta siiski, et lausele ei saa keegi patenti võtta.

Kui keegi erakonnalt asja eest raha tahab, lubab ta seda anda. „Ega meil probleemi pole, vaeseid inimesi me ikka aitame.”