31-aastane Pirk asub uues ametis tööle nädala pärast, kinnitas Rahvaliidu esimees Andrus Blok BNS-ile.

"Taavi Pirk on Rahvaliidus olnud tegev juba 2001. aastast peale. Ta on noor mees, hakkamist täis. Tunneb hästi erakonda ja maakonnaorganisatsioone," selgitas Blok.

Seni Rahvaliidu peasekretärina töötanud ja esmaspäeval ametist lahkunud Lauri Vitsuti nimetas erakonna juhatus ametisse juuli keskel sama kuu algul esimeheks valitud Juhan Aare ettepanekul. Juba augustis tulid aga uute juhtide vahel avalikuks erimeelsused, kui Aare ja Vitsut süüdistasid üksteist erakonna raha väärkasutamises. Hiljem nõudsid Vitsut ja Aare korduvalt üksteise ametist lahkumist.

Rahvaliidu kongressil ametisse valitud uude juhatusse kuuluvad esimehena Blok ja aseesimeestena ettevõtja Viljar Jaamu, Jõgeva maakonnaühendust juhtiv Riina Kull, Võru maakonnaorganisatsiooni esimees Arno Sild ja riigikogu liige Mai Treial. Kongressil kandideerisid aseesimehe kohale ka Aare ja Vitsut, kuid ei osutunud valituks.

Rahvaliidu juhatuse liikmeteks said kongressi otsusel Margo Miljand, Jaan Pöör, Aivar Kaldjärv, Enn Sarv, Rein Tölp, Priit Kõrve, Arvo Sakjas, Monika Kuzmina, Robert Närska ja Olev Liblikmann.