Eile õhtul kogunenud Rahvaliidu volikogu võttis vastu avalduse, et üha süvenev tööpuudus võib tuua kaasa pikaaegse seisaku Eesti ühiskonna arengus ning seada kahtluse alla majanduse jätkusuutlikkuse, teatas Rahvaliidu pressiesindaja.

“Olukord Eesti tööjõuturul ei parane iseenesest. Töö on kaotanud juba pea iga seitsmes inimene ja nii puudutab see juba kõiki perekondi. Ja näiteks noorte kõrge tööpuudus võib kujundada nn heitunute põlvkonna, kes enam ei loodagi tööd leida,” selgitas Rahvaliidu esimees Karel Rüütli probleemi suurust.

“Isegi IMFi raport peab Eestile vajalikuks eraldada riigieelarvest rohkem raha oluliste avalike teenuste osutamiseks, sealhulgas sotsiaaltoetusteks. Millegipärast valitsus vaikib sellest,“ lisas Rüütli.

Rahvaliidu volikogu hinnangul on Eestis saanud tööpuudusest sotsiaalne probleem, mis vajab kiireloomulist sekkumist ja konkreetseid lahendusi. Riigikogu peab siin olema algataja, sest praegune vähemusvalitsus on oma hilinenud otsustega näidanud suutmatust seda teha, leiavad rahvaliitlased.

Rahvaliit kutsub kõiki erakondi üles pakkuma riiklikul tasemel rakendatavaid meetmeid, mis aitaksid leevendada tööpuudust ning sellest tingitud sotsiaalseid probleeme.