“Allar Jõks on end tõestanud laia silmaringi ja väärika riigimehena. Tal on laialdased teadmised avalikust õigusest ning mahukas põhiseaduslikkuse järelevalve ja põhiõiguste kaitse alane kogemustepagas. Töötades seitse aastat Eesti Vabariigi õiguskantslerina, algatas ta mitmeid märkimisväärse tähtsusega kohtuasju, mis viisid õigusaktide põhiseadusega vastuolu tõttu nende kehtetuks tunnistamiseni riigikohtus,” leiab Rahvaliit.

Kuna praegune justiitsminister Rein Lang on muutnud justiitsministeeriumi kafkalikuks seadustevabrikuks, kus tehakse seadusi seaduste, mitte inimeste pärast, siis loodab Rahvaliit, et Allar Jõksi näol saab Eesti endale pädeva, rahva ootustega kursis oleva ja selge visiooniga justiitsministri.

Aeg on lõpetada seadusloome, mis produtseerib mitmetimõistetavaid, rahva õiglustunnet pärssivaid seadusepügalaid, millest ainult advokaadid kasu lõikavad. Veelgi enam, võimuparteide kehtestatud seadusi tuleks auditeerida ja hinnata põhiseaduse valguses, alustades valimisseadusest, mille vastuolulisust põhiseadusega on veenvalt tõestanud professor Jüri Saar.