Reklaampostril puuduvad viited reklaamitava toote või teenuse kohta. Juures on tekst: Eesti rahva lill. Pisikeses kirjas on märgitud foto allikas.

Rahvaliidu pressiesindaja Agu Uudelepp tunnistab, et nimetutel rukkililledel on suhe Rahvaliiduga.

”Asja taust väga lihtne — kuna me ei suutnud saada reklaamifirmadega kokkuleppele, et nad annaks meile broneeringute ettemaksu tagasi, otsustasime need pinnad neutraalselt ära kasutada. Põhimõtteliselt me saame oma raha eest mitte midagi.”

Fotol on kujutatud rukkilille, mis on Rahvaliidu vapilill. „Rahvaliidu logo kujutab rukkilille ja päikest,” lausus Uudelepp.

Keskerakondliku pildikeelega kohukesereklaam on saanud terava kriitika osaliseks. Uudelepa sõnul ei võta rukkilille-reklaamis mitte mingisugust seisukohta ega propageerita kedagi ega midagi.

„See on lihtsalt pilt. Kas siis oravakeste kommid tuleb müügilt ära korjata või ninasarvik Tallinna loomaaiast ära viia,” küsib Uudelepp. „Me mõtlesime kaua, kuidas seda asja teha nii, et oleks silmale ilus vaadata, aga poliitiline sisu oleks null.”

Riigikogu keelustas poliitilise välireklaami aktiivse valimisagitatsiooni perioodil 9. juuni otsusega. Samas tuleb välireklaamide broneeringud teha kuid ette.