Liivat ütles intervjuus Kuku raadiole, et tegemist on olulise küsimusega ja vastavat lepingut pole keegi näinud. Keskerakond on väitnud, et tegemist on kultuuri- ja haridusalase koostööleppega, kuid miks sellist lepingut peaks salajas hoidma, küsis Liivat.

Liivat ütles, et soovitakse teada, mis oli põhjus sellise lepingu sõlmimiseks, miks seda salajas hoitakse ja mis on Ühtse Venemaa huvi sellises koostöös.

Tema sõnul on Rahvaliit valmis moodustama esinduse, kes kohtuks Keskerakonna poliitikutega, kes selle leppe sõlmisid, et saada oma küsimustele vastused.

Liivat tuletas meelde, et üks lepingu sõlminutest, keskerakondlane Mailis Reps on öelnud, et lepingu kohaselt moodustatakse erakondadevahelised komisjonid. Liivati sõnul oleks huvitav teada, kas komisjonid on loodud, mida kohtumistel arutatud ja millises seisus koostöö on.

Keskerakonna pressiesindaja Toomas Raag teatas kommentaariks, et Keskerakonna ja erakonna Ühtne Venemaa vahel sõlmitud lepe on täiesti avalik ning vastupidi väitvad poliitikud eksivad.