Erakonnad leppisid kokku ka ühise kampaaniatoimkonna moodustamises, mis paneb 31. augustiks kokku valimisnimekirja ja koostab valimisplatvormi, teatasid erakonnad Delfile.

“Jõudsime veendumusele, et sarnaste eesmärkidega parteidel ei ole vaja jõudusid killustada ja omavahel konkureerida,” põhjendas koostööd sotsiaaldemokraat Sven Mikser.

Tema sõnul lubab sotside ja rahvaliitlaste ühistegevusest tulenev sünergia ühisnimekirjal pretendeerida tugevale valimistulemusele ja osaleda uues linnavalitsuses.

“Tänaste võimuparteide pidev kaklus võimu pärast on jätnud linna asjad laokile. Oleme veendunud, et rahvas tahab alternatiivi ja meie seda ka pakume. Muu hulgas ka avalikult deklareeritud koostöö kaudu,” lisas Mikser.

Tallinna eksabilinnapea, rahvaliitlane Vladimir Maslov ütles pressikonverentsil, et rahvaliitlaste ja sotside visioon Tallinna kesksete probleemide lahendamiseks on sarnane. “Ühistransport, teede remont, haridus ja lapsed — need on valdkonnad, kus soovime pakkuda linlastele selgeid lahendusi.”

Sotside esimees Ivari Padar tervitas erakondade koostööd Tallinnas. “Siit ei saa aga teha järeldust, et ühine valimisnimekiri ühes omavalitsuses tooks kaasa muutusi riigi tasandi poliitikas. Rahvaliit on võimul, sotsiaaldemokraadid opositsioonis. Hoiame kohaliku ja riigi poliitika lahus, ühinemiskõnelusi pole peetud ega peeta ka praegu,” ütles Padar.