Rahvaliidu hinnangul sai Reimaale saatuslikuks liigne keskendumine põhiülesannete täitmisele ning suutmatus politiseerida omavalitsusjuhte enne valimisi, teatas Rahvaliidu pressiesindaja.

„Regionaalministri vahetus näitab selgelt, et IRLi sees toimub võimuvõitlus ning seda, et alanud on kohalike omavalitsuste valimised. Miks muidu IRL kutsub tagasi regionaalsektoris pädeva ministri ja tema asemel nimetatakse ametisse erakonna Tallinna piirkonna juht, kellel puuduvad regionaalpoliitikas vajalikud kogemused,“ ütles Rahvaliidu peasekretär Kajar Lember.

Sisepingeid väljendab rahvaliitlaste arvates ka asjaolu, et Reimaa ei kooskõlastanud majandus- ja kommunikatsiooniministri praamidotatsioonide vähendamist ja bussipiletite hinnatõusu.

„Suutmatus isegi ühe erakonna kahe ministri vahel kokkuleppeid saavutada näitab selgelt, et võimuliidus regionaalpoliitikal ei ole kohta,“ märkis Lember.

Rahvaliit peab kahetsusväärseks, et riigijuhtimine sõltub ministrite tasandil tekkinud erakonna sisepingetest ja omavalitsusjuhtide politiseerimisest.