Samuti on erakond seisukohal, et artikkel esitab alusetud korruptsiooni kahtlustused ja ei arvesta õigusaktidega, mis on aluseks kalapüügivõimaluste jaotamisel, teatas Rahvaliidu pressiesindaja.

Kalapüügivõimaluste jagamisel lähtub riik kalapüügiseadusest, rahvusvahelistest lepetest ning Euroopa Nõukogu poolt määratud kvootidest, mida Äripäev oma artiklis ei arvestanud.

Vastupidiselt Äripäeva väitele justnagu oleks Keskkonnaministeerium soosinud Tarmo Silla kalaäri, süüdistas paar aastat tagasi Sild riiki. Toona ajakirjanduses avaldatud artiklis süüdistas Tarmo Sild riiki, kes tema hinnangul peaks ise välja mõtlema süsteemi, kuidas äriühingute kaitseks Euroopa Kohtusse pöörduda ning Lootus Teise puhul polevat riik sellega hakkama saanud.

Toona pidi keskkonnaministeerium kaitsma end vastupidiste süüdistuste eest, kuna ei nõustunud Lootus Teise eest Euroopa Kohtusse minema. Keskkonnaministeerium ei pidanud vajalikuks Euroopa Nõukogu otsust kohtusse kaevata, kuna Keskkonnaministeeriumi hinnangul oli tegemist ühe ettevõtte (Lootus Teine) huvidega.