Rahvaliikumise esmane eesmärk on mõjutada Tallinna linnavolikogu esmaspäevast erakorralist istungit, kus menetletakse Tallinna lisaeelarvet. Algatajad soovivad toetada volikogu saadikuid, kes toetavad Tallinna linnateatrit, eraldades täiendavalt 200 000 eurot põhitegevuseks ja palkadeks.

Rahvaliikumise „Tallinna Linnateatri kaitseks!“ algatajad on Alar Sudak, Juku-Kalle Raid,(:)Kivisildnik ja Tarmo Kruusimäe.

Nende soov on rahvaalgatuse teel algatada eelnõud, mis lahendavad Tallinna kolme teatri - Tallinna linnateatri, Teater NO99 ja Vana Baskini Teatri - probleemid.

Petitsiooni toel soovivad nad panna volikogu vastu võtma otsuseid, mis viiksid ligi poole sajandi pikkuse ootamise järel linnateatri uue suure saaliga maja ehitamiseni ja olemasolevate hoonete renoveerimiseni.

Kompleksi valmimistähtaeg oleks teatri 50 juubeliks 13.veebruaril 2015.

Algatajad teevad samas ka ettepaneku Tallinna linnavõimudele ning kolme teatri - Linnateatri, Teatri NO99 ja Vana Baskini Teatri juhtidele, aga ka kultuuriministeeriumile ja kultuurikatlale alustada läbirääkimisi, et kuni linnateatri uue maja valmimiseni annaks teater etendusi peatselt valmiva Kultuurikatla suures saalis.

Linnateatri uue maja valmimise järgselt hakkaks Kultuurikatlas etendusi andma Teater NO99. Linnateater võimaldaks ühe oma praegustest saalidest Vana Baskini Teatrile statsionaarseks kasutuseks.

Algatajad paluvad eesti rahval toetada rahvaalgatust Linnateatri, Teatri NO99 ja Vana Baskini Teatri arenguks ja allkirjastada internetis 27. mail avatav platvorm.