Esimees on kahjustanud erakonna mainet ning kaotanud usalduse. Viimaste kuude jooksul pole Juhan Aare esinenud ühegi avaldusega, pole välja tulnud ühegi algatusega, pole erakonda toonud ühtki uut liiget ega täitnud ka oma põhikirjajärgset kohustust – leidnud erakonnale rahalist toetust. Otse vastupidi – tema suhtumine erakonna rahaasjadesse väljendub kas või selles, et ta pole tänini asunud täitma lubadust tagastada erakonnale sõna otseses mõttes tema enda poolt omastatud raha. Sellise teguviisiga riivab ta nii erakonna ja riigi kui ka maksumaksja huve, teatas MTÜ Rahvaliidu Noored esimees Monika Kuzmina.

„Me ei suuda enam kõrvalt vaadata, kuidas erakonna juhtorganites lahenduste leidmist edasi lükatakse. Soovime, et erakonna juhatus võtaks lõpuks selge seisukoha, mis praeguse paigalseisu asemel aitab edasi liikuda. Me peame käituma meeskonnana, mitte indiviididena, peame seadma erakonna huvid isiklikest ambitsioonidest kõrgemale – muidu tulemust ei saavuta. Rallisõitja ei võidaks kunagi, kui ta ei usaldaks kaardilugejat, ning kaardilugeja ei istuks kunagi ralliautosse, mille juhti ta ei usalda. Juhan Aaret ei usaldata ja nii pole võimalik edasi minna,“ kommenteeris MTÜ Rahvaliidu Noored juhatuse liige Taavi Pirk.

MTÜ Rahvaliidu Noored juhatuse liikmed on seisukohal, et kuni erakonna kongressini 20. novembril peavad erakonna juhtimise vastutuse võtma aseesimehed ning leppima kokku omavahelise täpse tööjaotuse.