Blok ütles täna BNS-ile, et praegu tal konkreetset kandidaati peasekretäri kohale veel ei ole. "Läbirääkimised alles käivad ja hetkel otsust pole," lausus ta, kuid viitas, et kandidaadi leidmisega ei ole põhjust venitada.

Blok avaldas arvamust, et erakonna juhatusse võib peasekretäri nimetamise küsimus jõuda juba järgmisel nädalal, mil uus juhatuse koosseis peaks esmakordselt kogunema.

Praegu Rahvaliidu peasekretärina töötav Lauri Vitsut on lubanud esmaspäeval ametist lahkuda. Erakonna juhatus nimetas ta juuli algul esimeheks valitud Juhan Aare ettepanekul ametisse juuli keskel. Juba augustis tulid aga uute juhtide vahel avalikuks erimeelsused, kui Aare ja Vitsut süüdistasid üksteist erakonna raha väärkasutamises. Hiljem nõudsid Vitsut ja Aare korduvalt üksteise ametist lahkumist.

Rahvaliidu uude juhatusse kuuluvad esimehena Blok ja aseesimeestena ettevõtja Viljar Jaamu, Jõgeva maakonnaühendust juhtiv Riina Kull, Võru maakonnaorganisatsiooni esimees Arno Sild ja riigikogu liige Mai Treial. Laupäeval toimunud kongressil kandideerisid aseesimehe kohale ka Aare ja Vitsut, kuid ei osutunud valituks.

Rahvaliidu juhatuse liikmeteks said kongressi otsusel Margo Miljand, Jaan Pöör, Aivar Kaldjärv, Enn Sarv, Rein Tölp, Priit Kõrve, Arvo Sakjas, Monika Kuzmina, Robert Närska ja Olev Liblikmann