Rahvaliidu valimisnimekirjas on teisel kohal Tartu maavanem Jaan Õunapuu ning kolmandal kohal riigikogu liige Janno Reiljan, ütles BNS-ile Rahvaliidu teabejuht Agu Uudelepp.

Nimekirja esikümnes on veel riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Tiit Tammsaar, riigikogu liige Mai Treial, Viljandi Ugala teatri direktor Jaak Allik, riigikogu liige Jaanus Männik, endine teede- ja sideministeeriumi kantsler Margus Leivo, Saare maavanem Jüri Saar ning AS-i Võhu Vein juhatuse esimees Vello Tafenau.

Uudelepa sõnul arvestas Rahvaliidu volikogu valimisnimekirja esikümmet valides inimeste tulemusi kohalike omavalitsuste volikogude valimistel, nende tuntust ning seda, et esinumbrid kataksid valimistel võimalikult suure osa Eestist.

Volikogu pani paika ka osade valimisringkondade esinumbrid. Harju- ja Raplamaal on esinumber Tiit Tammsaar, Hiiu-, Saare- ja Läänemaal Jüri Saar, Lääne-Virumaal Vello Tafenau, Ida-Virumaa Arno Rossman, Järva- ja Viljandimaal Theo Aasa, Jõgeva- ja Tartumaal Villu Reiljan, Tartu linnas Roman Mugur, Võru-, Valga- ja Põlvamaal Rein Randver ning Pärnumaal Jaanus Männik.

Rahvaliidu volikogu Tallinna valimisringkondade esinumbreid pühapäeval veel ei arutanud.

“Järgmisel nädalal arutab Tallinna esinumbreid Rahvaliidu Tallinna piirkonna juhatus. Rahvaliit avalikustab pealinna esinumbrid detsembri lõpus järgmisel erakonna volikogul,” sõnas Uudelepp.

Rahvaliidu volikogu arutas pühapäeval ka oma valimisplatvormi. Erakond lubab võimule saades tagada Eestile majanduskasvu 10 protsenti aastas. Tulumaksuvaba miinimumi lubab Rahvaliit seada sõltuvusse laste arvust peres, iga lapse kohta oleks tulumaksuvaba 2000 krooni. Lisaks lubab erakond tõsta keskmise pensioni 2500 kroonini kuus.

Rahvaliit kavatseb minna riigikogu valimistele 125-liikmelise nimekirjaga. Nimekirja ülejäänud osa kinnitab Rahvaliidu volikogu 27. detsembril.