Valija hääle kaalukuse kohta valimistulemuse otsustamisel oli laekunud neljapäeva õhtuks 592 ettepanekut. Sellel järgnesid ettepanekud erakondade rahastamise aususe ja kontrollitavuse ning raha mõjuvõimu kahandamise kohta poliitilises otsuseprotsessis, mida kogunes 259. Ettepanekuid kodanike ausa kaasatuse ja laialdasema osalemise kohta poliitilises protsessis valimistevahelisel ajal tuli 207 ettepanekut, erakondadevahelise ja -sisese konkurentsi aususe ja elavuse kohta 124 ning ühiskondliku ruumi sundpolitiseerimise ja -parteistamise peatamiseks 70 ettepanekut. Lisaks neljapäeval esitatud ettepanekutele lähevad arvesse ka 31. jaanuari postitempliga saabunud ettepanekud, vahendab BNS.

Veebruaris töötavad esitatud ettepanekutega poliitikauuringute keskuse Praxis analüütikud, kes grupeerivad ettepanekud ja kommentaarid erinevateks võimalikeks stsenaariumiteks. Seejärel varustavad poliitikateadlased ja teised eksperdid need ettepanekud esmase mõjuanalüüsiga.

Märtsis toimub üks või mitu arutelupäeva, kus valitakse stsenaariumidest välja eelistatumad. Seejärel on president Toomas Hendrik Ilves lubanud esitada need arutamiseks riigikogule koos ettepanekuga muuta kehtivaid seaduseid.

Rahvakogu tööd korraldavad Sihtasutuse Eesti Koostöö Kogu juhtimisel vabatahtlikena erinevad vabaühendused, näiteks poliitikauuringute keskus Praxis, vabaühenduste liit EMSL, e-Riigi Akadeemia, Avatud Eesti Fond, erakonnad ning IT- ja kommunikatsioonispetsialistid.